maandag 2 december 2013

Anti winterdip

Ik vind het gelukkig nog niet enorm koud buiten en ook nog niet erg winters. Maar toch zijn er mensen die hier al wel last van hebben. In de herfst en winter hoor je vaak van die afschuwelijke verhalen over mensen die zelfmoord plegen omdat ze het niet meer zien zitten. Zo deze week helaas ook al een aantal mensen wat voor de trein gesprongen is. Ik moet er niet aan denken om zoiets mee te maken. Voor jullie wat tips om de winter zonder depressie door te komen.

♥ Ga shoppen!
Koop dat ene leuke jurkje of dat mooie paar schoenen. Als je het even niet ziet zitten kunnen ook kleine dingen je soms ontzettend blij maken. Ga gezellig shoppen met een vriendin, je moeder of een ander gezellig persoon. Zo ben je even lekker weg. En ook als je niet zo veel geld hebt, is het leuk om naar de winkels te gaan. Maak voor jezelf een wishlist met dingen die je graag wilt kopen of doe inspiratie op voor leuke combinaties die je kunt maken met de kleding in je kast hangt.

♥ Films kijken
Wat is er nou lekkerder dan in bed kruipen of op de bank met een dekentje en lekker wegzwijmelen bij films. Lekker kopje thee erbij en jij maakt je dagje wel vol hoor.

♥ Maak een wandeling
Het beste is om elke dag, hoe rot weer het ook is, even naar buiten te gaan. Daglicht geeft je energie en vitamine. Iets wat je elke dag nodig hebt. Het hoeft echt niet lang te zijn. Al is het maar een rondje de hond uit laten of een boodschapje doen. Kun je meteen die leuke sjaal showen.

♥ Lezen
Lees dat boek waar je maar niet aan toegekomen bent of koop een stapeltje tijdschriften. Allemaal dingen waar je in de zomer soms niet eens tijd voor hebt maar nu zeker wel.

♥ Bakken
Bak zelf lekker een taart of wat jij ook maar lekker vind. Zo heb je iets om je tijd mee te vullen en ook nog iets heerlijks om op te eten. En natuurlijk ook gezellig om samen met iemand te doen. Misschien wel iets om te doen met die vriendin die je al lang niet gezien hebt. Kun je meteen gezellig bijkletsen.

♥ Nagels lakken
Heb jij ook altijd dat je overal super leuke nailart ziet maar daar zelf nooit de tijd voor hebt of 't geduld? Dat heb ik zo vaak. Maar als je nou een middag niets te doen hebt, is dat natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Je bent zo een hele middag bezig met een mooie nailart of gewoon netjes je nagels lakken. Omdat het eigenlijk natuurlijk ontzettend lang moet drogen. Pak er lekker een tijdschrift bij om in te kunnen lezen terwijl je nagellak droogt. Zo heb je ook meer geduld en is de tijd van het drogen zo voorbij.

Mijn advies is vooral om veel leuke dingen te doen. 

2 opmerkingen: